Tapetsera vinyltapet

Denna tapet är lämplig i utrymmen med väggar som kan utsätta för smuts och vattenstänk. Dock ska vinyltapet i badrum inte användas. Där behövs våtrumstapet.

Vad är vinyltapet?

Det är en tapet där yttersta lagret är av vinyl vilket gör tapeten slitstark. Vidare har vinyltapeten ofta en baksida av syntetiska fibrer vilket gör den lättare att klistra upp.

Ta bort vinyltapet

Om du vill måla på vinyltapet eller tapetsera på vinyltapet går det bra. Du spaltar tapeten och drar bort det yttre vinyllagret. Därefter spacklar du och slipar innan du målar eller tapetserar på nytt.

Vi tapetserar åt dig

Om det låter krångligt med vinyltapet så kontakta oss. Vi utför jobbet. Våra priser för målare & tapetsering finns här.

FAQ

Hur tapetserar man vinyltapet?

När du tapetserar med vinyltapet penslar du klistret på väggen om tapeten inte har en pappersbakgrund. I så fall penslar du på tapeten.

Vilket lim till vinyltapet?

Det beror på om baksidan är papper eller så kallad non-woven. Då använder du antingen vävlim eller nw-lim. Om du ska tapetsera vinyl på vinyl, till exempel vid överlappning i ett hörn använder du våtrumslim.

Hur ta bort vinyltapet?

Du tar bort vinyltapet genom att avskilja det yttre vinyllagret. Därefter skrapar du bort eller spacklar ovanpå det papperslager som blir kvar.