Tapetsera tak

Idag är det många som vill tapetsera taket för att kunna framhäva den eventuella väggkonst de har. Vi på K3 Måleri har stor erfarenhet och kunskap om att tapetsera tak. När du vill ha hjälp med att tapetsera tak är du välkommen att ta kontakt med oss för att få en offert.

Vi inspekterar arbetsplatsen och skapar oss en uppfattning om projektets omfattning. Efter det lämnar vi alltid ett bra och fast pris på hela projektet från start till mål. Våra priser för målare & tapetsering finns här. När du anlitar oss har du dessutom rätt att utnyttja ROT-avdrag för arbetskostnaderna. Det räknas med direkt på din offert om du meddelar oss att du vill använda det.

Hur tapetserar man tak?

Det finns två olika sätt att tapetsera tak. Här kan du göra det med eller utan att ta bort taklisten. Tar du bort taklisten kan du skära våden så den går under listen, medan du med taklist skär den jäms med.

Det bästa sättet att tapetsera tak är att placera tapetrullen i en hållare vid golvet. Börja arbetet med att lätt fästa den första våden mot taket. Efter det kontrollerar du att den ligger i lod med din linje. Det gör det lättare att fästa resterande våder och få raka linjer.

Vad behöver man tänka på när man tapetserar tak?

Att tapetsera i taket går egentligen till precis som en tapetsering av väggar. Skillnaden här är att på en vägg hänger våderna ner och du kan smidigt fästa dem med en tapetborste. I taket krävs det både kunskap och skicklighet för att inte våderna ska trilla ner innan du har fäst dem. Det är en tröttsam arbetsställning och det är oftast lättare att anlita en professionell tapetsör när du ska tapetsera ditt tak för att få ett bra slutresultat.

Vi har alla de redskap och ställningar som krävs för att utföra ett säkert och bra jobb.