Tapetsera snedtak

  1. Markera lodlinje, samt applicera alla våder på väggen som löper vinkelrätt mot ditt snedtak.
  2. Skär tapetvåden i kontakt med snedtakets vinkel. När du sätter upp våden gör du ett snitt i takvinkeln.
  3. Som vanligt skär du våden i taklinjen, medan du lämnar minst 1 centimeters överlappning mot snedtaket.
  4. Skär till första våden för lutande vägg med 1 centimeters överlappning och 5 centimeter för skärning mot tak.
  5. Den nedre våden appliceras kant i kant med både hörn och vinkel, vilket sker med alla våder på sneda väggen.
  6. Snedtakets sista tapetvåd skär du bredare med överlappning mot nästa vägg. Glöm inte att skära snitt vid golv och tak, vilket leder till ett slätare resultat.
  7. Som ett sista steg tapetserar du för att möta hörnet till snedtaket och applicera korta våder i den lutande hörnvinkeln.

Tapetsera snedtak själv?

Att tapetsera snedtak själv är svårt, vilket gör att de flesta anser att det bästa alternativet är att anlita en erfaren tapetserare. Här ska vi s och steg för steg förklara hur det går till att tapetsera rum med snedtak.

För dig som inte vill tapetsera snedtak själv går det utmärkt att anlita oss på K3 Måleri. Våra priser för målare & tapetsering finns här. Vi lämnar alltid ett fast pris på hela projektet, vilket ger dig säkerheten att inga extra avgifter tillkommer.

För att lämna en rättvis offert ser vi gärna att vi kommer på hembesök först. Är du som kund sedan nöjd med priset påbörjar vi arbetet på bestämd dag.

I mångt och mycket sker en tapetsering av snedtak på liknande sätt som du tapetserar ett hörn på vanliga väggar. Vid tapetsering med mönsterpassning kommer du som använder ett märksnöre med lod att underlätta jobbet.

Vad behöver man tänka på när man tapetserar snedtak?

För det första ska du alltid se till att ha bra och skarpa verktyg. För det andra är noggrannhet viktigare än snabbhet. På så sätt får du ett bra resultat.