Tapetsera runt fönster

Dörrar och fönster brukar kunna orsaka en del huvudbry under tapetseringsprojekt. Men det behöver inte vara så svårt. När du ska tapetsera runt fönster och dörrar är det bara några extra steg du behöver komma ihåg.

Våga tapetsera trots dörrar och fönster

Var inte rädd för att tapetsera vid fönster eller tapetsera runt dörr. Det kräver bara lite mer noggrannhet.

Börja med att stryka på lim som vanligt. Runt fönstret eller dörren är det lättare med pensel. Mönsterpassa våden med den förra och pressa fast som vanligt längst upp mot taklisten. Efter det här ska du känna på tapeten var fönstrets övre hörn börjar och markera hörnet. Lyft den del av tapeten som täcker en del av fönstret och gör ett snett snitt från tapetens yttersta sida in mot hörnet du precis markerade.

Pressa efter det ner tapeten ända till övre kanten av fönstret och skär av längs kanten med ett garanterat vasst blad i kniven. Nu kan du lätt passa in tapeten mot sidan också. Sedan skär du av den överflödiga tapeten också här.

Tapetsera runt dörröppning

Oavsett om du ska tapetsera runt fönster utan list eller tapetsera runt fönstersmyg, använder du samma principer. Då du tapetserar runt en dörr eller dörröppning ska du istället skära av våden på längden så att den passar jämte dörren. Då blir det bara delarna ovanför dörren du behöver trixa med.

Hur tapetserar man runt fönster och dörrar?

Det gör du lättast genom att börja som vanligt uppifrån, markera hörn, pressa och skära enligt tydliga instruktioner.

Vad behöver man tänka på när man tapetserar runt fönster och dörrar?

Du behöver tänka på att alla snitt ska skäras snett uppåt och att alltid ha en extra kant att skära bort.

Känns det för krångligt? Begär offert så gör vi det!

Kontakta oss så gör vi jobbet. Våra priser för målare & tapetsering finns här.