Måla fondvägg

Om du vill förnya ditt hem är ett förslag att måla en fondvägg. Du behöver inte ens måla en hel vägg utan det kan bara vara en del av väggen som får en brytande kulör. Om du bara lär dig hur du ska få linjen skarp mellan fondväggen och de andra väggarna kommer resultatet bli bra vad du än väljer att göra. Se våra tips nedan för att lyckas.

Tips måla fondvägg

Som vid allt måleriarbete är det viktigt att du gör ett ordentligt underarbete. Annars kommer resultatet inte bli bra. Det är även en fördel att måla om alla väggar även om en av dem ska ha en annan kulör. Resultatet blir bättre då.

Det spelar ingen roll om du ska måla fondvägg i vardagsrum, måla fondvägg i sovrum eller måla fondvägg i hörn. Det är samma tillvägagångssätt. Börja med att måla de väggar som inte ska bli fondvägg. Låt den färgen gå in fem centimeter på fondväggen. På så vis mättar du med färg och förhindrar att fondväggens färg flyter ut på den andra väggen. Därefter målar du på frihand eller sätter upp en rak linje med en tejp som inte bränner sig fast i underlaget mellan fondväggen och övriga väggar. Måla därefter fondväggen i den kulör som du har valt.

Låt oss göra det åt dig

Det är enkelt att måla en fondvägg. Tycker du ändå att det låter krångligt gör vi det åt dig. Våra priser för målare & tapetsering finns här:

Hur målar man bäst en fondvägg?

Du målar på samma sätt som du målar andra väggar. Det enda du behöver tänka på är att mätta skarven mellan fondväggen och övriga väggar med den färg som övriga väggar har.

Vilken vägg målas fondvägg?

Vilken vägg som helst. Det behöver inte vara en hel vägg, utan bara delar av den.

Hur mycket färg behövs?

Beräkna samma färgåtgång per vägg som vid vanlig målning. Tänk på att du även behöver färg för de andra väggarna.