Tapetsera på tapet

Med en ny tapet kan du förändra ett rum helt, vare sig det blir supermodernt eller för en mer harmonisk miljö. Det är faktiskt få saker som lyfter ett hem på samma sätt som tapeter. Här nedan går vi igenom hur du kan tapetsera på tapet steg för steg.

Kan man tapetsera på tapet?

Ja, du kan tapetsera över gammal tapet. Men för att resultatet ska bli bra är det viktigt att göra ett gediget för- och underarbete.

Hur tapetserar man över gammal tapet?

Börja med att ta bort alla tapetrester runt fönster och dörrar liksom i samtliga hörn. Finns det lös tapet ska den också avlägsnas. Därefter slipar du bort alla ojämnheter såsom tapetskarvar innan du kan sätta upp de nya tapeterna.

Vad behöver man tänka på när man tapetserar över tapet?

Det är viktigt att se till att den gamla tapeten sitter fast ordentligt. Genom att pensla tapeten med vatten kan du se hur väl den sitter fast. Om det efter en stund uppstår bubblor i tapeten sticker du hål på dem och river bort de lösa bitarna. Är det många och stora bubblor kan det bästa vara att riva bort den gamla tapeten från väggen helt och hållet. Det sker enklast med en varmluftspistol eller ett tapetupplösande medel.

Behöver du hjälp?

Vi åtar oss gärna att utföra arbetet åt dig, både underarbete och tapetsering. Så gå in på vår hemsida för mer information. Vi tar betalt per projekt och du behöver aldrig oroa dig över tidsåtgången. Eftersom vi har ansvarsförsäkring och tillämpar resultatgaranti kan du vara säker på ett högkvalitativt slutresultat.

Hur fungerar det när jag anlitar K3 Måleri?

För att anlita oss på K3 Måleri och få reda på vad som gäller för målare i Stockholm med pris och tidsåtgång klickar du på begär offert här på vår hemsida. Du fyller i dina kontaktuppgifter och vad du önskar få hjälp med. Hos oss får du alltid en kostnadsfri offert för målare i Stockholm. I vissa fall kommer vi att kontakta dig för att göra ett hembesök. Det gör vi för att enklare kunna ge dig det bästa priset och den tidsåtgång ditt projekt tar.

När vi gett dig vår offert tar du själv ställning till om du vill skriva kontrakt eller inte. I kontraktet skriver vi in beräknad tid för projektet samt när vi ska påbörja det. Givetvis kan du själv ge förslag på när det passar dig att vi kommer och målar eller tapetserar. Inget arbete är för stort eller litet för oss. Vi arbetar i alla delar av Stockholm..

K3 Måleri är ett seriöst och professionellt måleriföretag som utför både tapetsering och målning i Stockholm. Vi har som mål att alltid utföra ett felfritt arbete. Vi har goda referenser från tidigare kunder. Dessutom utför vi regelbundna kvalitetskontroller för att kunna känna oss säkra på att vår kvalitet alltid är på topp och av allra högsta standard.