Tapetsera i trappa

De flesta människor väljer att anlita hjälp med att tapetsera i en trappa. Här på K3 Måleri har vi lång erfarenhet och breda kunskaper om hur man tapetserar i en trappa.

Vi börjar helst med ett hembesök för att se projektet och vi lämnar en offert med fast pris på hela jobbet. Våra priser för målare & tapetsering finns här, så att du kan få en klar uppfattning innan den initiala kontakten.

Hur tapetserar man i en trappa?

När du ska tapetsera i trappa finns det till skillnad mot raka väggar en vinkel vid golv. Du bör vara uppmärksam på var ljuset kommer ifrån för att minska synligheten av skarvarna. Det avgör om du ska börja uppifrån och ned eller tvärtom. Du sätter sedan våderna i taket för att sedan skära av vinkeln vid trappgolvet.

Vad behöver man tänka på när man tapetserar i en trappa?

Något du måste tänka på när du ska tapetsera i trappa är att komma åt på alla ställen och att du står stadigt och säkert. Beroende på hur trappan ser ut kan det bli mycket högt till tak. Här kan du använda en byggställning skapad för trånga utrymmen. Ett annat val är att använda två stegar och en bred planka mellan dessa. Det viktiga är att du står stadigt.