Att tapetsera med non woven tapet

Inom måleri och tapetsering finns numera många nya typer av material. I detta segment är non woven tapet och easy up tapet bland de populäraste. Hemfixartrenden har gjort att även många lekmän försöker sig på att tapetsera. Det är svårare än det verkar så anlita helst ett proffs för bästa möjliga resultat. Vi på K3 Måleri använder oss gärna av dessa moderna produkter och kunden kan alltid räkna med ett noggrant, professionellt och fackmannamässigt utfört arbete.

Vad betyder non woven tapet?

Klassiska tapeter består enbart av papper som måste prepareras och behandlas med lim innan de sätts upp på väggen. Vad är då non woven tapet? Som namnet antyder är de inte av väv. Tapettypen innehåller cellulosa och konstfiber vilket gör dem något tjockare än traditionella tapeter. De är därför också lättare att hantera vid uppsättning då de inte lika lätt bildar bubblor och blåsor.

Vad innebär non woven tapet?

Det unika med denna produkt är att limmet appliceras direkt på väggen. Fördelarna med non woven tapet jämfört med papper är att materialet inte sväller. Därmed går resultatet lättare att kontrollera.

Hur tapetserar man med non woven tapeter?

Applicera limmet direkt på väggen för att sätta upp non woven tapet, rulla därefter upp den med en tapetroller, använd sedan en borste för att jämna till ytan. Häng därefter upp tapeterna våd-i-våd och skär bort överflödet.

Vilket lim passar till non woven tapet?

Non woven tapet kräver ett speciallim som är utformat för att passa just denna typ av produkt. Det är också viktigt att använda rätt lim för att resultatet ska bli så hållbart som möjligt.

Hur tar man bort non woven tapet?

Ta bara bort tapeten vid nyuppsättning om det finns många underliggande lager. Använd hett vatten och diskmedel som förbehandling. Dra därefter av de blöta våderna.

Vad är easy up tapet?

Easy up tapet är egentligen bara ett varumärke inom denna tapetfamilj. Till skillnad från papperstapet så består den också av konstmaterialet polyesterfiber. Det ger en hög opacitet så att eventuella mönster och färger inte syns igenom. Att det går att få en enhetlig väggyta som inte låter det gamla underlagsmaterialet synas igenom har gjort dem alltmer efterfrågade.

Hur tapetserar man med easy up tapeter?

Eftersom produkttypen är en variant av non woven tapet sätts den upp på samma sätt. Att tapetsera med dessa följer tidigare beskrivning. Applicera limmet direkt på väggen och häng därefter upp tapeten kant-i-kant. Tapetklister till easy up tapet är samma som för övriga i denna kategori.

Fördelar med denna produktkategori

Att tapetsera med easy up tapeter är ett bra sätt att få ett så jämnt och professionellt resultat som möjligt. Numera finns det också ett ökat antal produkter att välja bland i de olika tillverkarnas sortiment som Duro, Boråstapeter och Midbec. Non woven tapeter är något vi på K3 Måleri gärna använder då vi är måna om att kunna erbjuda det senaste och hela tiden utvecklar våra måleri- och tapetseringstjänster.

Hur fungerar det när jag anlitar K3 Måleri?

För att anlita oss på K3 Måleri och få reda på vad som gäller för tapetsering med pris och tidsåtgång klickar du på begär offert här på vår hemsida. Du fyller i dina kontaktuppgifter och vad du önskar få hjälp med. Hos oss får du alltid en kostnadsfri offert. I vissa fall kommer vi att kontakta dig för att göra ett hembesök. Det gör vi för att enklare kunna ge dig det bästa priset och den tidsåtgång ditt projekt tar.

När vi gett dig vår offert tar du själv ställning till om du vill skriva kontrakt eller inte. I kontraktet skriver vi in beräknad tid för projektet samt när vi ska påbörja det. Givetvis kan du själv ge förslag på när det passar dig att vi kommer och målar eller tapetserar. Inget arbete är för stort eller litet för oss. Vi arbetar i alla delar av Stockholm och även i Uppsala med omnejd.

K3 Måleri är ett seriöst och professionellt måleriföretag som utför både tapetsering och målning i Stockholm. Vi har som mål att alltid utföra ett felfritt arbete. Vi har goda referenser från tidigare kunder. Dessutom utför vi regelbundna kvalitetskontroller för att kunna känna oss säkra på att vår kvalitet alltid är på topp och av allra högsta standard.